Wie is 55 up backpacker?

Ff voorstellen: Adriana: 55 jaar, getrouwd met Bert en samen drie prachtige dochters. We hadden al langer de wens om voor langere tijd te reizen en hebben er wel vertrouwen in dat we het makkelijk een klein jaar met elkaar volhouden. Bert en ik komen allebei uit de communicatiehoek maar hij is meer van de conceptontwikkeling en tekstschrijven en ik hield mij tot half augustus  2017 bezig met toeristische ontwikkelingen in de regio Holland boven Amsterdam. We hopen helemaal los te komen uit het ritme en patroon van de afgelopen jaren en met een rijk  hoofd weer terug naar Nederland te gaan.

Van Zuid-Amerika reizen we in ongeveer zeven maanden delen van Ecuador, Peru, Bolivia, Argentinië en Chili door. Via Paaseiland en Tahiti nog tweeënhalve maand Nieuw Zeeland en we sluiten vanwege het komende winterseizoen daar af met een aantal weken Maleisië.

Een jaar ertussen uit klinkt prachtig en als je het zo opschrijft ook erg makkelijk. Toch komt er veel meer bij kijken dan ik vooraf ingeschat had. Naast het praktisch regelen van allerlei zaken is er de voorpret en keuze van wat willen we zien, doen enzovoort. Dat loopt continue door elkaar. En twee weken voor vertrek was ik volslagen in paniek, er moest nog zoveel geregeld worden! Maar het lastige was het afscheid nemen van iedereen die je dierbaar is. Ondanks alle mogelijkheden tot contact door internet is de fysieke afstand enorm en dat voel je.