Het simpele eilandleven

Er zijn meerdere plaatsen die Copacabana heten. De plaatsje waar wij nu zijn ligt in Bolivia en kijkt uit op het Titicacameer en is in niets te vergelijken met haar grote zuster in Brazilië.

Copacabana in Bolivia
In de haven dobberen vele bootjes die de toeristen naar verschillende bestemmingen op of aan het Titicacameer brengen. Wij stappen op een bootje dat ons in een uurtje naar Isla del Sol vaart. Het eiland waar volgens de Inca’s hun Zonnegod geschapen is. Zijn vrouw ontstond uit Isla la Luna, een nabij gelegen onbewoond eilandje. Het Titicacameer is duidelijk verweven met de Incacultuur. Het verhaal gaat dat de Inca’s veel van hun gouden voorwerpen in het meer hebben laten zinken zodat de Spanjaarden ze niet konden roven.

Isla del Sol
Isla del Sol doet zijn naam eer aan, de zon schijnt uitbundig. Het eiland is meer een punt van een berg die boven water uitsteekt. Als als je iets wilt zien dan is het trappen lopen! Op het eiland zijn geen auto’s en alles wat men nodig heeft wordt per ezel vanaf de haven naar zijn bestemming vervoerd.
kinderhoofdjes
deze ezel happening had het doel om het maken van kleine ezeltjes te bevorderen, er heerste echter een vredige rust hier waarschijnlijk speelde de locatie daar een rol in..
het hoeden van de alpaca’s is een voorbehouden aan de vrouwen
met ‘pensioen’ gaan kennen ze hier niet
Zodra de meeste toeristen met de laatste bootjes vertrokken zijn daalt de rust neer op Isla del Sol. Ons huisje waar we vannacht slapen staat halverwege de heuvel en we hebben een prachtig uitzicht op het meer en later de zonsondergang. Onze gastvrouw kookt een eenvoudige maar heerlijke maaltijd en ik koop een door haar gebreide trui van baby alpacawol. Het eilandleven kan zo simpel zijn.
Adriana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.