Uitpuffen aan de kust

Na de enerverende weken in Patagonië en het afscheid van onze chauffeur, gids en medereizigers van Dragoman hebben we behoefte aan rust en een eigen plekje.  Via AirBnB boeken we een appartement in Viña del Mar, een voor Chilenen populaire badplaats aan de Stille Oceaan.

Na een busrit vanuit Santiago lopen we met onze backpacks naar het opgegeven adres. Aan de hand van onze Maps.Me app, die ook offline op basis van GPS werkt is dat een simpele klus. Hoe deden we dat vroeger eigenlijk? We krijgen wel wat nieuwsgierige blikken van de bewoners van de woonwijk, wij zijn als gringo’s een bijzonderheid hier. Omdat we te vroeg zijn stappen we een soort van thuisrestaurant binnen. Daar wordt meestal een vast lunchmenu geserveerd en in dit geval treffen we het: het eten is uitzonderlijk goed. De lunch is in Zuid-Amerika niet een broodje kaas of een simpele salade. Men eet hier tussen 13.00 en 15.00 uur uitgebreid met een voorgerecht, hoofdgerecht, toetje, een glas vers gemaakt fruitsap en een kop koffie of thee als afsluiter.  En dat ’s avonds weer!

ons huis voor de komende week

Hoewel de zomer nog niet begonnen is, is het stralend weer en genieten we van het strand, het eten in allerlei soorten restaurants, de musea et cetera.

Een favoriet drankje hier: Pisco Sour, proost!

Adriana

Eén gedachte over “Uitpuffen aan de kust”

  1. na weer even een poosje niet naar jullie blogs gekeken te hebben, blijken jullie weer van alles te hebben meegemaakt, terwijl wij dachten dat jullie een rustperiode zouden inlassen. Het lijkt wel of jullie een weekend aan het stand hebben doorgebracht. Maar…… wat zien jullie en met name Bert er goed uit zeg (nu niet naast je schoenen gaan lopen)….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.